Vad menas med inom 14 dagar?

Innehållsförteckning

Vad menas med inom 14 dagar?

Vad menas med inom 14 dagar?

Det är kalenderdagar som räknas, det vill säga både vardagar och helger. Är det däremot så att ångerfristen (den tid som du har på dig att ångra köpet) går ut på en lördag, söndag eller helgdag förlängs den till nästkommande vardag.

Har alla företag ångerrätt?

Privatpersoner har rätt att ångra ett köp som skett på distans enligt lagen om distansavtal. När det gäller köp av varor eller tjänster mellan två näringsidkare, dvs. företag, finns ingen lagstadgad ångerrätt.

Vad är ångerrätten för företag?

  • För företag. När du säljer varor eller tjänster på distans till konsument, till exempel via nätet, genom telefonförsäljning eller hembesök är du skyldig att lämna 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller även när du säljer varor eller tjänster i butik men har kontaktat konsumenten utanför butiken. Konsumenter har som grundregel rätt ...

När har konsumenten rätt till ångerrätt?

  • Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag. Om du säljer en vara börjar ångerfristen gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan. Om du säljer en tjänst börjar ångerfristen gälla dagen efter att avtalet ingåtts.

Vad gäller ångerrätten för alla sorters köp?

  • Ångerrätten gäller inte för alla sorters köp. Den gäller exempelvis inte för den som köper en resa eller en specialtillverkad produkt. Det är konsumenten som ska stå för returfrakten om konsumenten ångrar sitt köp, förutsatt att du har informerat om det innan köpet.

Relaterade inlägg: