Vad får man för examen som sjuksköterska?
Vad får man för examen som sjuksköterska?
Utbildningen är anpassad till de krav som ställs inom EU och ger behörighet att arbeta som sjuksköterska inom stora delar av hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.
Vilka kurser ingår i sjuksköterska?
Sjuksköterskeprogrammet är treårigt och består av kurser inom områdena omvårdnadsvetenskap, medicin och samhälls-/beteendevetenskap. Utbildningen är både teoretisk och praktisk.
Är sjuksköterska en kandidatexamen?
De sjuksköterskor som gått den nya, treåriga utbildningen (efter 1993) är för det mesta behöriga att avlägga kandidatexamen. ... Någon samlad utbildning för den som vill komplettera sina 20 poäng i huvudämnet (grundnivån) upp till 60 poäng finns inte.
Hur arbetar du som sjuksköterska?
- Som sjuksköterska arbetar du med omvårdnad inom en mängd olika specialområden. Allt från skolhälsovård, operation och kirurgi till äldrevård och psykiatri. Med omvårdnad avses kunskap om hur människan bäst kan bevara sin hälsa och hur man undviker ohälsa. Sjuksköterskan är den på ett sjukhus, eller annan plats, ...
Vad är sjuksköterskeprogrammet?
- Utbildningen är anpassad till de krav som ställs inom EU och ger behörighet att arbeta som sjuksköterska inom stora delar av hälso- och sjukvården. Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier som ger 180 högskolepoäng, vilket leder fram till både sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnadsvetenskap.
Vad krävs för att få sjuksköterskeexamen?
- För att få en sjuksköterskeexamen måste studenten ha klarat samtliga examinationer och även den kliniska slutexaminationen som genomförs i slutet av utbildningen. Vid examinationen prövas om studenten har uppnått den kliniska kompetens som krävs i yrket som sjuksköterska.