Vad är Tolvstegsbehandling?

Innehållsförteckning

Vad är Tolvstegsbehandling?

Vad är Tolvstegsbehandling?

Tolvstegsbehandling är ett omfattande behandlingsprogram för individer med ett beroende av alkohol och narkotika. Det är en gruppbehandling där identifikation med andra som har samma problem är en central del. Målet är nykterhet både vad gäller alkohol och narkotika. Behandlingen kan ske både i sluten- och öppenvård.

Vad är 12?

12 ( tolv (info)) är det naturliga talet som följer 11 och som följs av 13. Talet utgör basen i duodecimalsystemet.

Hur fungerar 12 Stegsprogrammet?

Behandlingen följer AA:s tolv steg, där det första innebär att man erkänner sitt beroende. Sedan följer utveckling om beroende, sjukdomsbegreppet, förnekande och återfall i form av föreläsningar och filmer. Programmet har även en andlig och filosofisk sida som syftar till själslig utveckling och styrka.

Hur många procent ökning räkna ut?

Om vi känner till det gamla och det nya priset kan vi räkna ut förändringen. Det gamla priset är i det här fallet "det hela" och för att få veta hur stor prisförändringen är i procent delar vi prisförändringen i kronor (delen) med det gamla priset i kronor (det hela).

Hur lång tid tar 12 Stegsprogrammet?

Behandlingstiden är numera vanligtvis fem till sex veckor med hög intensitet på behandlingshem. För personer med större beroende kan programmet förlängas. Inom öppenvården kan programmet vara upp till ett år med dagliga träffar under de första månaderna och glesare mot slutet.

Relaterade inlägg: