Hur många kapitel innehåller arbetsmiljölagen av?

Innehållsförteckning

Hur många kapitel innehåller arbetsmiljölagen av?

Hur många kapitel innehåller arbetsmiljölagen av?

AML i korthet Arbetsmiljölagen har nio kapitel vilka innehåller flera paragrafer: 1:a kapitlet handlar om syftet med lagen och dess tillämpningsområde. 2:a kapitlet beskriver övergripande hur arbetsmiljön ska vara. 3:e kapitlet beskriver arbetstagarnas och arbetsgivarnas rättigheter och skyldigheter.

Vem omfattas av Arbetsmiljölagen AML?

Denna lag gäller varje verksamhet i vilken arbetstagare utför arbete för en arbetsgivares räkning. I fråga om fartygsarbete gäller lagen även när svenska fartyg används till sjöfart utanför Sveriges sjöterritorium.

Hur många föreskrifter har Arbetsmiljöverket?

Arbetsmiljöverkets författningssamling (AFS) består av ett åttiotal föreskrifter.

När utdelas fängelsestraff enligt arbetsmiljölagen?

I arbetsmiljölagen (1977:1160) 8 kap står: "1§ Till böter eller fängelse i högst ett år döms den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot föreläggande eller förbud som har meddelats med stöd av 7 kap. 7--9 §§. Detta gäller dock inte om föreläggandet eller förbudet har förenats med vite.

Vad är företagshälsovård enligt Arbetsmiljölagen AML?

Med företagshälsovård avses en oberoende expertresurs inom områdena arbetsmiljö och rehabilitering. Företagshälsovården skall särskilt arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt ha kompetens att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Relaterade inlägg: