Vad innebär att produkter är miljömärkta?

Innehållsförteckning

Vad innebär att produkter är miljömärkta?

Vad innebär att produkter är miljömärkta?

Syftet med miljömärkning är att hjälpa konsumenter att göra bra val för miljön. ... Dit hör världens mest trovärdiga och tuffa miljömärken. Typ 1 innebär att produkterna klarar miljökrav som fastställs av en oberoende tredje part, att kraven skärps kontinuerligt och att de tas fram ur ett livscykelperspektiv.

Vem står bakom Svanenmärkningen?

På uppdrag av regeringen Svanen arbetar på uppdrag från regeringen och Nordiska ministerrådet för att skydda konsumenter mot förvillande symboler och uttryck. Märkningen guidar och förtydligar vilka produkter som följer Svanens hårda miljökrav i så väl process som produkt.

Vad betyder symbolen miljömärkt?

EU:s märkning av ekologiska livsmedel. Märkningen garanterar att maten är producerad utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och med omsorg om djur och natur. På en ekologisk gård får djuren komma ut i friska luften och äta ekologiskt foder.

Vad är själva idén med miljömärkning?

Miljömärkning visar att en vara eller tjänst producerats i enlighet med vissa kriterier som ställts upp av en organisation eller stat. Man menar att märkningen hjälper konsumenter att göra inköp som man påstår är bättre för miljön.

Vad är kraven för Svanenmärkning?

Svanen ställer krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön. Dessutom ställer Svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen och på överlämnandet av byggnaden till de boende och förvaltning/drift.

Relaterade inlägg: