Vad får en tjänsteman göra?

Innehållsförteckning

Vad får en tjänsteman göra?

Vad får en tjänsteman göra?

Ordinarie arbetstid för tjänstemän är högst 40 timmar per helgfri vecka enligt de flesta kollektivavtal, men det är vanligt med företagsavtal med kortare arbetstid. Kollektivavtal reglerar också vilken ersättning som gäller för övertidsarbete, jourtid och beredskap samt arbete på obekväm arbetstid.

Vad är kollektivanställda?

Kollektivanställda, arbetare som organiserar sig via ett fackförbund som tecknar kollektivavtal med arbetsgivare. Mer specifikt syftar termen i första hand på anställda vars löner bestäms av kollektivavtal, vilket i Sverige i första hand syftar på yrken som organiseras i LO-förbund.

Är lärare arbetare?

Som arbetare räknas den som omfattas av Svenska Kommunalarbetareförbundets (Kommunals) avtalsområde. Det gäller yrken som exempelvis barnskötare, dagbarnsvårdare, elevassistent, fritidsledare, lärarassistent, kock, köksbiträde, lokalvårdare, vaktmästare och fastighetsskötare.

Vad gör tjänstemännen?

Tjänstemännens uppgift är att hjälpa politikerna att bereda och verkställa deras olika beslut. ... Tjänstemännen bestämmer sedan hur man praktiskt ska göra för att uppnå de mål eller resultat som politikerna tagit beslut om.

Är lärare lediga på sportlovet?

Som kommunalt anställd lärare har du följande lov: höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Under loven får du din månadslön om du inte är tjänstledig. Under sommaren har du inte lov utan semester och ferier, som du måste tjäna in (se nedan).

Relaterade inlägg: