Vad är en distributör?

Innehållsförteckning

Vad är en distributör?

Vad är en distributör?

En distributör är en näringsidkare/företagare som köper in varor från en leverantör och säljer därefter själv varorna till butiksledet/ kunden. Distributören har sitt eget lager, skickar till och fakturerar själv sin kund.

Vad innebär det att vara återförsäljare?

En distributör/återförsäljare köper varor från huvudmannen i syfte att sälja dessa i egen regi för sina kunder. Återförsäljaren eller distributören bestämmer själv, till skillnad från agenten, varornas pris och fakturerar själv sina kunder.

Hur mycket tjänar en distributör?

Hur mycket du tjänar som distributör beror på hur många timmar du arbetar och hur lång yrkeserfarenhet du har. Från och med är ingångslönen 138:81 kr/timme + OB. Transportarbetareförbundets kollektivavtal gäller.

Vad är ett distributionsavtal?

Om distributionsavtal De flesta företag samarbetar med andra företag om köp eller försäljning av varor och tjänster genom olika typer av distributionsavtal. Avtal mellan företag som är verksamma på olika nivåer i en produktions- eller distributionskedja kallas inom konkurrensrätten för vertikala avtal.

Vad betyder ÅF pris?

Ett kostnadsbaserat pris baseras på produkens tillverkningskostnad, frakt till återförsäljare, frakt från återförsäljare och kostnader för att driva sin butik med lokalkostnader inkluderade. Till denna kostnad ska man lägga en marginal för att få pengar till löner och eventuella risker.

Vad krävs för att vara distributör?

MAn får helt enkelt ansöka om att bli åf hos den leverantör som tillhandahåller de produkter du vill sälja. En del tillverkare använder sig av grosister för att nå ut till åf och en del säljer direkt.

Vad gör en Tidningsdistributör?

Tidningsbud arbetar nattetid med att dela ut morgontidningar och andra trycksaker. Vanligtvis jobbar de mellan två och sex nätter i veckan enligt ett fastställt schema. Arbetet förutsätter noggrannhet, punktlighet och god kondition. Tidningsbud arbetar nattetid med att dela ut morgontidningar och andra trycksaker.

Relaterade inlägg: