Vad menas med inlärningspsykologi?

Innehållsförteckning

Vad menas med inlärningspsykologi?

Vad menas med inlärningspsykologi?

Inlärningspsykologi är läran om hur vi lär beteenden. Vi har valt att ta fram ett förstärkningssystem tillsammans med våra barn som bygger på inlärningspsykologi.

Vad är habituering och Sensitisering?

Om habituering innebär att människor blir mindre känsliga för stimuli så kan man säga att sensitisering är habitueringens motsats. Sensitisering innebär alltså att vi blir känsligare för stimuli. Vår reaktion på en stimulus tilltar varje gång stimulus presenteras.

Vad är habituering Quizlet?

Habituering är en form av inlärning där individen vänjer sig vid nya stimuli och därför slutar att reagera på dem. Man skapar en neural modell.

Vad är associativ?

Samband, till exempel mellan depression och hjärt-kärlsjukdom i meningen att det ena kan framkalla eller förstärka det andra eller att båda har en gemensam orsak som till exempel stress.

Vad är en obetingad respons?

Ordet respons används i stället för ordet reflex för att markera att det kan vara fråga om komplexa reaktionsmönster som inte har reflexkaraktär. Obetingade responser är sådana som kopplas till nya responser som därigenom blir betingade responser.

Vad är sensitisering?

Med sensitisering avses överretbarhet för nociceptiva stimuli i perifera och/eller centrala neuron. Perifer sensitisering kan förekomma vid exempelvis posttraumatisk neuropatisk smärta (nervskada), muskelskada [13] eller annan perifer retning.

Relaterade inlägg: