Vad händer om Storbritannien och EU kommer överens om ett avtal?

Innehållsförteckning

Vad händer om Storbritannien och EU kommer överens om ett avtal?

Vad händer om Storbritannien och EU kommer överens om ett avtal?

Enligt avtalet ska övergångsperioden löpa ut 31 december 2020. Under den tiden kommer alla nuvarande EU-regler gälla för Storbritannien som även måste betala in till EU-budgeten och lyda nya EU-lagar. Dock försvinner alla brittiska företrädare och politiker från EU-institutionerna och lagstiftningsprocessen.

Vad innebär Brexit för Storbritannien?

Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen, även känt som brexit, inleddes formellt genom den brittiska regeringens begäran om utträde den och verkställdes klockan 00:00 CET natten mellan den 31 januari och 1 februari 2020.

Hur går det för Storbritannien efter Brexit?

Relationen mellan EU och Storbritannien förändras till följd av brexit. ... Storbritannien lämnade EU den 31 januari 2020. Det fanns en övergångsperiod under 2020 där Storbritannien förblev en del av den inre marknaden och tullunionen för att möjliggöra förhandlingar om de framtida relationerna.

Vad innebär det om England går ur EU?

Invandringen till Storbritannien pekades under kampanjen ut som ett hot mot ekonomi, säkerhet och brittisk (kulturell) identitet. Invandringsfrågan sågs som ett av de allra viktigaste skälen för dem som röstade för att lämna EU.

Relaterade inlägg: