Vad krävs för anställning med lönebidrag?

Innehållsförteckning

Vad krävs för anställning med lönebidrag?

Vad krävs för anställning med lönebidrag?

Nivån på lönebidraget påverkas av lönekostnaden och arbetsförmågan hos den du vill anställa. Tillsammans med er gör vi en bedömning av personens arbetsförmåga. Du kan få bidrag för den del av lönekostnaden som inte är högre än en bruttolön på 20 000 kronor per månad för heltid.

Hur mycket är lönebidraget på?

Ersättningen kan du få om du är arbetsgivare på en allmännyttig organisa- tion och har en anställd med ett lönebidrag som täcker mer än 80 procent av lönekostnaden. Hur länge kan jag få ersättningen? Du kan som regel få lönebidraget i högst fyra år. Det första beslutet om lönebidrag omfattar högst ett år.

Hur kan du söka lönebidrag på arbetsplatsen?

  • Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

När Kan du söka lönebidrag?

  • Lönebidrag – när du anställer någon med en funktionsnedsättning. Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Varför ska arbetsgivaren få lönebidrag från Arbetsförmedlingen?

  • Trots att arbetsgivaren får lönebidrag från Arbetsförmedlingen ska denna ändå följa lagen om anställningsskydd vid uppsägning. Enligt LAS måste uppsägningen vara sakligt grundad vilket den inte är om arbetsgivaren inte undersökt möjligheten att åberopa annat arbete för arbetstagaren inom verksamheten.

Vad är lönbidrag för Arbetsförmedlingen?

  • Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Relaterade inlägg: