Hur påverkas barn som blivit misshandlade?

Innehållsförteckning

Hur påverkas barn som blivit misshandlade?

Hur påverkas barn som blivit misshandlade?

De barn som blir direkt utsatta för våld kan få både övergående och permanenta fysiska skador, som exempelvis ”shaken baby syndrome”. I högre grad än andra barn uppvisar de också attitydproblem, aggressivitet och sämre skolprestationer. Typiska långtidskonsekvenser är associalitet och antisocial personlighetsstörning.

Vad kan jag göra för att hjälpa barn?

Engagera dig

  1. Bli frivillig. Som frivillig för UNICEF Sverige kan du vara med och stötta barn på flykt genom våra frivilliggrupper.
  2. Starta en egen insamling. Hjälp oss att rädda och förändra barns liv genom att engagera släkt och vänner i din egen insamling för barn på flykt.

Hur påverkas barn av psykisk misshandel?

Psykisk misshandel stör barnets känslomässiga och intellektuella utveckling, själv- känsla, sociala kompetens och förutsättningar för nära känslomässiga relationer. Detta kan leda till en felaktig självbild som försvårar barnets möjligheter att utveckla goda relationer till andra.

Hur påverkas barn av barnaga?

En del barn som blir agade och misshandlade får inga bestående men. Effekterna av att ha blivit utsatt för fysiskt våld som barn kan i sådana fall påverkas av barnets personlighet, exempelvis hög självkänsla, optimism och kognitiva färdigheter (English, 1998).

Hur ska jag hjälpa min dotter?

Barn och unga kan själva kontakta vården.

  1. Här kan ni söka vård. Kontakta någon av dessa: ...
  2. När det är bråttom. Kontakta barn- och ungdomspsykiatrin, bup, om ditt barn pratar om att vilja skada sig själv eller om att inte vilja leva. ...
  3. Berätta för barnet att du tänker söka hjälp. ...
  4. Om barnet inte vill söka hjälp.

Kan BUP sjukskriva barn?

BUP svarar: Patienterna, som är barn och unga under 18 år, kan inte sjukskrivas.

Relaterade inlägg: