Hur lyssna på DAB?

Innehållsförteckning

Hur lyssna på DAB?

Hur lyssna på DAB?

Hur funkar det för lyssnaren? För radiolyssnaren fungerar en DAB-radio ungefär som en vanlig FM-radio. Istället för att ratta in rätt frekvens väljer man en av de tillgängliga kanalerna som visas på DAB-radions bildskärm.

Vad betyder förkortningen DAB?

DAB - en teknik för att sända digitalradio, se Digital Audio Broadcasting.

Hur får man igång DAB radio?

Pröva manuell DAB-kanalsökning om det inte går att ställa in DAB-kanaler automatiskt. Tryck vippreglaget uppåt eller nedåt för att välja DAB-kanal och tryck sedan på reglaget. Radion börjar söka efter kanaler på det valda bandet.

Vilken radio är bäst?

  • Geneva Classic S. Det bästa ljudet. ...
  • Radionette Duett. Komplett anläggning. ...
  • Jensen Buddy Stereo. Kraftfull stereoradio. ...
  • Hama DIR3110. Billig stereoradio. ...
  • Roberts Stream 93i. För enkelhets skull. ...
  • Tivoli Model One Digital. Digital Tivoli. ...
  • Pure Digital Evoke H6. Fulländad ergonomi. ...
  • Sangean DDR-36. Bullrig charmör.

Hur fungerar Webbradio?

Hur fungerar det? Radiokanalen, i form av ett digitalt ljudspår, sänds över internet för att sedan avkodas i en mottagare. Internetradio kan jämföras med DAB-radio, fast transporten sker via internet i stället för med radiovågor från antenner. Men DAB har samma begränsningar som vanlig FM-radio när det gäller täckning.

Vad betyder det att dabba?

Den som gör en dab sänker huvudet mot ena armvecket och höjer den andra armen. ... Rörelsen påminner om hur vissa försöker kväva eller dölja en nysning.

När kom Daben?

Dansstegets genombrott i mainstreamvärlden kom förmodligen när fotbollsspelaren Cam Newton dabbar i samband med en match i NFL oktober 2015. Fenomenet blev viralt och tog sig in i nyhetsstudior där ankare och hallåor ansträngde sig för att förklara daben – och i vissa fall även prova på den själva.

Vilka radiokanaler finns?

Hur många radiokanaler finns det i Sverige? I Sverige finns fyra statliga radiokanaler P1, P2, P3 och P4. Sveriges Radio P4 är i sin tur spridd över 25 lokala stationer i samtliga av Sveriges län. De kommersiella radionätverken är fem stycken, medan närradiostationerna är ca 130 stycken.

Relaterade inlägg: