Vad menas med högtidsdräkt?

Innehållsförteckning

Vad menas med högtidsdräkt?

Vad menas med högtidsdräkt?

Högtidsdräkt är en nivå av klädsel som innebär något av följande: frack för herrar och balklänning för damer. militär högtidsuniform (mässdräkt) högtidlig folkdräkt.

Vad betyder högtidsdräkt mao?

På vissa inbjudningar kan det stå högtidsdräkt m.o. eller högtidsdräkt m.a.o. Förkortningarna betyder ”med ordnar” och ”med akademiska ordnar”.

När kan man bära folkdräkt?

Det är alltid de anhoriga som anger klädsel på begravning. Så oavsett, kan du själv välja hur det ska utformas. Det går bra att bära folkdräkt, men det brukar finnas tillbehör som markerar sorg. Dessa varierar mellan dräkterna, men ofta vet hembygdsföreningar eller motsvarande vad som krävs.

Varför finns klädkoder?

En klädkod är motiverad vid en mer formell tillställning, där det inte är självklart för gästerna vilken klädnivå som är lämplig. Syftet med en klädkod är alltså att underlätta för gästerna och undvika att några gäster känner sig obekväma som ett resultat av avvikande klädsel.

Hur ta på sig frack?

Kragen ska sitta åt runt halsen på bäraren (det ska bara nästan gå att andas) och manschetterna bör sluta precis där handleden går över till handen. Till frack bärs alltid vit fluga och ingenting annat. Den är inte under några omständigheter färdigknuten.

Relaterade inlägg: