Vad menas med dans?

Innehållsförteckning

Vad menas med dans?

Vad menas med dans?

Som inledning definieras begreppet dans utifrån Nationalencyklopedin där det står att dans är rörelser till rytm och melodi, det är rörelser som ges en särskild form som utförs i en viss tid och i ett visst rum.

Hur uppkom dans?

Historik. Redan i äldsta tider firades högtidliga tilldragelser med dans. Egyptiernas präster uppförde danser vid de tillfällen då en ny Apis blivit funnen och då en död Apis begravdes. De bibliska berättelserna omtalar att judarna ofta genom dans gav uttryck åt triumf eller glädje.

Hur tillgängligt är dans i samhället?

Utan ett danstillstånd får inte dans förekomma på platser eller tillställningar som allmänheten har tillgång till, då sådant de facto räknas som en danstillställning under Ordningslag (1993:1617).

Vad är ett kulturellt fenomen?

Resonemanget lyder att kulturella uttryck är en integrerad del av det sociala livet i alla samhällen. ... Upplevelsen av ett evenemang är till stor del ett socio-kulturellt fenomen eftersom den erbjuder kulturellt kapital till besökarna samt en plats där de kan dela intressen med likasinnade.

Är dans på rosor?

En dans på rosor handlar om när fyra skolungdomar på 50-talet möts och kärlek uppstår. Både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. När vi möter de fyra personerna igen 15 år senare upptäcker de nya sidor hos sig själva och de bevarade hemligheterna avslöjas.

Relaterade inlägg: