Vad är cannabis bra mot?

Innehållsförteckning

Vad är cannabis bra mot?

Vad är cannabis bra mot?

I över 5 000 år har människan använt cannabis för olika medicinska syften. Substanserna i växten har flera effekter – bland annat lindrar de smärta, stimulerar aptiten, minskar illamående och verkar kramplösande. ... Cannabis kommer från hampaväxten och innehåller ett hundratal olika kemikalier – så kallade cannabinoider.

Vad används Sativex till?

Sativex används för att lindra symtom relaterade till muskelstelhet, även kallad spasticitet, vid multipel skleros (MS). Spasticitet innebär att ”muskelspänningen” är förhöjd, vilket gör att musklerna känns mer styva eller stela.

Vad är Hampaolja bra för?

Vad är hampaolja bra för? Hampaolja har visat sig vara hjälpsamt mot en rad åkommor som till exempel depression, ADHD, PTSD, migrän, akne och artrit. Oljan har även visat sig vara bra för hälsan i allmänhet då den innehåller stora mängder nyttiga fetter som bland annat gör att huden blir bättre.

Hur används Bediol?

Det intas som en munspray. Det får, under övervakning av specialistläkare, ordineras för behandling av vissa vuxna patienter med måttlig till allvarlig spasticitet orsakad av multipel skleros (MS) om andra mediciner inte lindrat symptomen.

Vem kan skriva ut Sativex?

Sativex är godkänt som behandling för att lindra symtom hos vuxna med måttlig till allvarlig spasticitet orsakad av multipel skleros. Men förskrivningarna har gått till personer med tillstånd såsom ångest, depression, ADHD, Aspergers syndrom, fibromyalgi, panikångest och ledvärk.

Relaterade inlägg: