Vad finns det för olika skatter?

Innehållsförteckning

Vad finns det för olika skatter?

Vad finns det för olika skatter?

Det finns flera olika skatter i Sverige, så som inkomstskatt, moms (mervärdesskatt), punktskatt, trängselskatt och fordonsskatt. Syftet med skatten är att finansiera kollektiva nyttigheter, det vill säga offentliga utgifter och investeringar, så som skola, sjukvård, social omsorg, infrastruktur och mycket annat.

På Vad betalar vi skatt?

I Sverige betalar fysiska personer kommunalskatt till den kommun samt den region där personen i fråga är folkbokförd. Fysiska personer vars inkomster överstiger en bestämd brytpunkt betalar även skatt till staten på den del av inkomsten som överstiger brytpunkten. Juridiska personer betalar skatt till staten.

Vem är skyldig att betala skatt?

Exempel: Skatten för ett fordon ska betalas i februari. Den som är ägare till fordonet när februari månad infaller, det vill säga natten mellan 31 januari och 1 februari, är skyldig att betala skatten. Om fordonet säljs någon gång under den första dagen i februari, är säljaren ändå skyldig att betala skatten.

Hur betalar du skatt för en tjänstebil?

  • Förmånsbil - en löneförmån du betalar skatt för. Om du kör privat med en tjänstebil får du betala skatt för förmånen att du får använda bilen. Håll därför reda på om du kört bilen i tjänsten eller privat.

När kommer slutskattebeskedet att betala?

  • När slutskattebeskedet kommer har du 90 dagar på dig att betala kvarskatten. De flesta som har skatt att betala får sitt slutskattebesked i augusti och ska betala skatten senast den 12 november 2020. Om vi har frågor om din deklaration Om vi behöver ytterligare uppgifter om din deklaration kontaktar vi dig.

Hur betalar du Kvarskatt till ditt skattekonto?

  • Så betalar du kvarskatt. Du som har kvarskatt att betala ska göra en inbetalning till ditt skattekonto. Du kan betala antingen med Swish eller bankgiro. En inbetalning med Swish kommer att synas på ditt skattekonto inom tre bankdagar, men beloppen kommer att bokföras på skattekontot samma dag som du gör swish betalningen.

När ska kvarskatten vara betald?

  • När ska kvarskatten vara betald? Du som har kvarskatt att betala ska göra det senast det datum som står på ditt slutskattebesked. När slutskattebeskedet kommer har du 90 dagar på dig att betala kvarskatten. De flesta som har skatt att betala får sitt slutskattebesked i augusti och ska betala skatten senast den 12 november 2020.

Relaterade inlägg: