Vem betalar skatt till Svenska kyrkan?

Innehållsförteckning

Vem betalar skatt till Svenska kyrkan?

Vem betalar skatt till Svenska kyrkan?

Kyrkoavgiften betalas till Svenska kyrkans församlingar Kyrkoavgiften betalas av alla medlemmar i Svenska kyrkan. Den här avgiften täcker – utöver ovanstående – även kostnader för begravning i kyrkan, präst, officiant, vaktmästare och organist.

Hur ska man betala begravningsavgiften i Sverige?

  • I begravningslagen anges att den som är folkbokförd i Sverige ska betala en avgift för begravningsverksamheten till den huvudman inom vars förvaltningsområde personen är bosatt. Begravningsavgiften beräknas på den avgiftsskyldiges (till kommunal inkomstskatt) beskattningsbara inkomst.

Vad är begravningsavgiften för 2020?

  • Begravningsavgift 2020 Avgiftssatsen för 2020 är 25 öre per intjänad hundralapp. För en person som tjänar 350 000 kr om året innebär det en avgift om 875 kr per år, eller 73 kr per månad. Läs mer om begravningsavgiften på Kammarkollegiets webbplats.

Vad är begravningsavgift och kyrkoavgift?

  • Begravningsavgift och kyrkoavgift är olika avgifter. Begravningsavgiften täcker allmänna kostnader som är kopplade till bland annat gravplats och kremering medan kyrkoavgiften har en direkt koppling till Svenska kyrkans verksamhet. I begravningsavgiften ingår följande:kostnaden för en eventuell kremering, vissa transporter, ...

Relaterade inlägg: