Vad händer i ett halvt ark papper?

Innehållsförteckning

Vad händer i ett halvt ark papper?

Vad händer i ett halvt ark papper?

Texten är skriven ur ett tredjepersonsperspektiv vilket gör att berättaren är en osynlig kommentator som återger det som hänt. Novellen är skriven i en bruten kronologi. Texten börjar med hur mannen ska flytta ut från lägenheten och sedan ges det återblickar från det “gamla” livet som han nu ska gå vidare ifrån.

Vilka personer nämns i ett halvt ark papper?

Ett halvt ark papper - Novellen handlar om 2 personer, den unge mannen och hans fru Alice.

Varför nämns Alice i Strindbergs novell Ett halvt ark papper?

Han tog ner arket; det var sådant där solgult konceptpapper, som det lyser av. Han lade det på salskakelugnens kappa, och lutad över detsamma läste han. Först stod hennes namn: Alice, det vackraste namn han då visste, därför att det var hans fästmös.

Hur skildras mannens sorg i ett halvt ark papper?

v August Strindberg beskriver att den unga mannen har sorgflor på hatten. Om man har sorgflor på hatten det innebär att någon hade dött. Det vi får ta reda på första mening är att något hems har hänt, som ung mannen vill flyr från det. v Novellen handlar om en ung sorgsen man som ska flytta ifrån en lägenhet.

Vem är frun med den stora kappan och det vänliga ansiktet?

Vilken fru? - Jo, den med den stora kappan och det vänliga deltagande ansiktet, som kommer så tyst, och aldrig går genom salen, utan tar korridor- vägen till sängkammaren. Under hennes namn står Doktor L.

Relaterade inlägg: