Vad är ett varumärkesskydd?

Innehållsförteckning

Vad är ett varumärkesskydd?

Vad är ett varumärkesskydd?

Registrerar du ditt varumärke får du ensamrätt – ingen annan får använda det på sina varor eller tjänster. Det gör att du kan styra hur ditt varumärke används och se till att det inte används på fel sätt av fel personer.

Vad är varumärkeslagen?

1 § I denna lag finns bestämmelser om varumärken och andra varukännetecken för varor eller tjänster som tillhandahålls i en näringsverksamhet och som var och en kan förvärva ensamrätt till. Lag (2018:1652).

Hur skyddar man sitt varumärke?

Ett varumärke är ett kännetecken för en produkt eller tjänst. Vill du skydda ditt varumärke i Sverige ansöker du om skydd hos Patent- och registreringsverket (PRV). En svensk varumärkesregistrering gäller i tio år och kan därefter förlängas tio år i taget.

Vad krävs för att få registrera ett varumärke?

För att du ska kunna registrera ditt varumärke behöver varumärket ha särskiljningsförmåga. Det kan inte heller vara förväxlingsbart med redan existerande varumärken.

Vad menas med särskiljningsförmåga?

Ett varumärke kan ha det man kallar ursprunglig särskiljningsförmåga. Det innebär att varumärkets utformning i sig är tillräcklig för att kunna skilja märkesinnehavarens varor och tjänster från andras.

Vad kostar det att registrera varumärke?

Sverige. För ett företag som vill ha ett skydd i Sverige för sitt varumärke betalar i regel mellan 2 000 kronor till 6 000 kronor. Kostnaden kan, beroende på hur många klasser man vill registrera i, bli högre.

Relaterade inlägg: