Vad innebär det när en försäkring tecknas som obligatorisk?

Innehållsförteckning

Vad innebär det när en försäkring tecknas som obligatorisk?

Vad innebär det när en försäkring tecknas som obligatorisk?

Om du är bunden av kollektivavtal måste du teckna avtalsförsäkringar för dina anställda. ... Utöver dessa allmänna förmåner är det brukligt att arbetsgivaren tecknar olika försäkringar för sina anställda. Är du ansluten till kollektivavtal måste du teckna de avtalsförsäkringar som ingår i kollektivavtalet.

Varför ska man ha en försäkring?

En försäkring är en trygghet på ungefär samma sätt som en buffert. Den hjälper dig att klara av ekonomiska problem som uppstår i samband med specfika situationer. Om du har en hemförsäkring och råkar ut för inbrott eller skadegörelse eller brand kan du plötsligt stå utan viktiga saker som du måste ersätta med nytt.

Vad händer om man inte är försäkrad?

Ägare till fordon registrerade för att användas i trafik men som inte har tecknat en trafikförsäkring är enligt Trafikförsäkringsföreningen skyldiga att betala drygt 100 kr om dagen för varje dag som bilen är oförsäkrad. Detta gäller även för bilar som inte är i körbart skick eller som är belagda med körförbud.

Vilka handlingar är obligatoriska vid riskbedömning av individuell försäkring?

För att kunna göra en individuell bedömning måste företaget ha tillgång till uppgifter om den enskilde eller hans eller hennes egendom. Uppgifterna kan lämnas till exempel i en hälsodeklaration till försäkringsföretaget eller som svar på andra slags frågor om till exempel konsumentens hem eller bil.

Är det värt att ha hemförsäkring?

– Även om du inte tycker att det du äger är så mycket värt eller om du bara har en tillfällig bostad så behöver du en hemförsäkring. Förutom ersättning för ägodelar som stjäls eller förstörs ingår också rätts-, ansvars- och överfallsskydd. Hemförsäkringen är även viktig för den som planerar att resa.

Relaterade inlägg: