Vilken a-kassa student?

Innehållsförteckning

Vilken a-kassa student?

Vilken a-kassa student?

Vi är a-kassan för dig För dig som studerar på högskola och universitet är vi den a-kassa du ska vara med i. Man ska sikta på minst 180 högskolepoäng för att kunna gå med. Medlemsavgiften på 130 kr/mån är din försäkringspremie och samma för alla. Vi betalar ut ersättning om du är arbetslös.

Hur betalar a-kassa?

Ersättningen från a-kassan betalas ut varje torsdag och för att få pengar måste man tidrapportera i Mina sidor. För att få utbetalningen snabbast möjligt måste man tidrapportera senast måndag kväll. Då får man pengar torsdag samma vecka. Vill man ha månadsutbetalningar skickar man in fyra tidrapporter på en gång.

Vem ansvarar för A-kassan?

Arbetslöshetskassans styrelse ansvarar för kassans organisation och förvaltningen av dess angelägenheter, och tillsätts vid en föreningsstämma, som är kassans högsta beslutande organ.

Hur mycket får jag i a-kassa?

  • Hur mycket får jag i a-kassa? ... men du kan högst få 1200 kronor per dag. För att kunna få ut högsta beloppet behöver du ha haft en genomsnittlig månadsinkomst på 33 000 kronor före skatt. 1200 kronor per dag kan du högst få de första 100 ersättningsdagarna, ...

Vad är grundersättning i en a-kassa?

  • Grundersättning. Grundersättningen är upp till 8 000 kronor i månaden före skatt, beroende på hur mycket du har jobbat tidigare. Den kan du söka om du inte är medlem i en a-kassa eller har varit medlem kortare tid än ett år. Du ska också ha fyllt 20 år.

Vilken ersättning får du i a-kassan?

  • Vilken ersättning du får beror på hur länge du har varit medlem i a-kassan. Ersättning baserad på din inkomst Du kan få upp till 80 procent av din tidigare lön, och högst 20 000 kronor per månad före skatt om du är medlem i en a-kassa sedan minst ett år.

Hur fungerar a-kassan?

  • Hur fungerar a-kassan. Principen bakom a-kassan är enkel. Alla medlemmar betalar in en månadsavgift till a-kassan och om du blir arbetslös kan du få ut en viss ersättning under en begränsad period. Det finns dock många regler att känna till och villkor att uppfylla.

Relaterade inlägg: