Hur man gör en fallstudie?

Innehållsförteckning

Hur man gör en fallstudie?

Hur man gör en fallstudie?

Visa upp ditt effektivaste arbete i en fallstudie.

  1. Först av allt. Fastställ målet. ...
  2. Välj ett medium för fallstudien. Hur ni presenterar framgångsberättelsen beror på vilken typ av verksamhet ni bedriver och hur mycket tid och energi ni vill lägga ned på den. ...
  3. Tips för att skriva en bra fallstudie. Berätta en bra story.

Vad innebär komparativ fallstudie?

Det innebär att bolagen får driva företaget i vinstsyfte, de ska utgå från vad som är långsiktigt bäst för bolaget, ha marknadsmässiga avkastningskrav, samt att relationen mellan kommunen och bolaget ska Page 12 3 vara affärsmässigt och ekonomiskt åtskilda (SKL & SABO, 2013).

Vad är Teoriprövande fallstudie?

Under genomförandet av en teoriprövande fallstudie krävs två faktorer. För det första krävs teknikutvecklingen som påverkar taktiken, teorin. ... Målet med undersökningen är att ge tydliga svar på orsakssamband för att i en jämförelse med teorin falsifiera eller styrka denna, genom en tolkning av författaren.

Vad är forskningsstrategier?

Syftet är att ge en ökad förståelse för strategierna genom bland annat tydliga redogörelser för deras karakteristiska drag, samt genom konkreta exempel från utförda studier. När man ska välja forskningsstrategi så bör man först förstå vilken typ av data man avser att samla in och på vilket sätt det kommer gå till.

Vad är ett fall?

Definition - fall/fallhändelse En händelse då en person oavsiktligt hamnar på golvet eller marken, oavsett om skada inträffar eller inte [1]. Det innebär att det inte bara är när någon snubblar eller halkar som anses som fall, utan även när någon rullar ur sängen eller glider ner på golvet från en stol.

Vad är en komparativ litteraturstudie?

Komparativ metod[redigera | redigera wikitext] Komparativ metod, alternativt jämförande metod, är vetenskaplig metod inom många forskningsfält, och är den övergripande benämningen på undersökningar som är inriktade på att beskriva och analysera skillnader genom jämförelser.

Vad är komparativ pedagogik?

Med komparativ pedagogik menas undersökningar av utbildning och undervisning som internationella fenomen. Vi visar hur komparativ pedagogik organiseras intellektuellt och exemplifierar med komparativa ansatser och analyser av pedagogiska fenomen.

Vad menas med empiriska studier?

Empiri är datainsamling genom vetenskapliga undersökningar av verkligheten, exempelvis experiment, samt observation och därav erhållna sinnesintryck och gjorda erfarenheter. ... Empiri ställs ofta i motsats till i förväg uppställda teorier, filosofiska resonemang eller a priori-kunskap.

Relaterade inlägg: