Vilka kognitiva hjälpmedel använder du?

Innehållsförteckning

Vilka kognitiva hjälpmedel använder du?

Vilka kognitiva hjälpmedel använder du?

Gruppen Minne, tid och planering innehåller olika typer av hjälpmedel för att komma ihåg saker och planera framåt. Till exempel finns olika slags kalendrar och planeringssystem, som väggtavlor, särskilt anpassade mobiltelefoner och handdatorer. Även programvaror och appar finns i gruppen.

Vad är kommunikativt hjälpmedel?

Syftet med kommunikativt stöd är att: skapa en möjlighet för personen att kommunicera om vad som helst, när som helst, med vem som helst. skapa en möjlighet för personen att förstå det som sägs och kommuniceras runt hen. skapa en möjlighet för personen att kommunicera på ett socialt acceptabelt sätt.

Vem förskriver kognitiva hjälpmedel?

Vem kontaktar jag om jag vill ha ett hjälpmedel för kognitivt stöd? Du behöver ta kontakt med en person som kan skriva ut hjälpmedel, om du tror att du skulle ha användning av hjälpmedel för kognitivt stöd. Den personen kallas för en förskrivare och är oftast en arbetsterapeut.

Vilka två kognitiva hjälpmedel kan vara aktuella för autism?

Om kognitivt stöd Kognitivt stöd kan vara allt ifrån tekniskt avancerade apparater som datorer, anpassade datorprogram och styrsätt, till tekniskt enkla saker som färgad tejp och bilder av olika slag.

Relaterade inlägg: