Vad är en HR administratör?

Innehållsförteckning

Vad är en HR administratör?

Vad är en HR administratör?

En HR-assistent har arbetsuppgifter som kretsar kring personalfrågor av olika slag. Det rör sig oftast om tre områden - rekrytering, arbetsmiljöfrågor och lön. När det kommer till rekrytering är du ett stöd till chefer runt om i organisationen. Du har koll på hur en arbetsannons formuleras och vilka lagar som styr.

Vad arbetar HR med i en organisation?

  • HR arbetar genomtänkt och strategiskt med de basprocesser som finns i relation till anställda i en organisation: rekrytering, lönesättning, kompetensutveckling och personalvård.

Vad är en HR-funktion?

  • Svar: I en tid när det mesta går att kopiera är personalen företagens absolut viktigaste resurs. HR är en förkortning av engelska termen Human Resources och är till för att hantera just de mänskliga resurserna. Jämfört med den tidigare personaladministrativa avdelningen har HR-funktionen en mer strategisk roll.

Vad kan man göra som HR-specialist?

  • Som HR-Specialist kan man antingen bli anställd på ett företag eller erbjuda sina tjänster som konsult. Som personalansvarig och anställd i en organisation är man arbetsgivarens representant och i arbetet kan det ingå att representera företaget på till exempel rekryteringsmässor, arbetsmarknadsdagar och andra evenemang.

Vad är en HR förkortning?

  • HR är en förkortning av engelska termen Human Resources och är till för att hantera just de mänskliga resurserna. Jämfört med den tidigare personaladministrativa avdelningen har HR-funktionen en mer strategisk roll.

Relaterade inlägg: