Vad innebär suicidal?

Innehållsförteckning

Vad innebär suicidal?

Vad innebär suicidal?

suicidalitet, suicidaliteten (eng: suicidality): substantiv bildat på adjektivet suicidal: ett samlingsbegrepp för suicidtankar, suicidförsök och fullbordade självmord. ... suicidrisk, självmordsrisk (eng: suicidal risk): hur sannolikt det är att en person med visad självmordsbenägenhet ska ta livet av sig.

Vad är Suicidhandlingar?

Suicidhandlingar är resultatet av en process som påverkas av ett antal faktorer och interaktionen mellan dem, varför en stress-/sårbarhetsmodell med fördel kan användas som utgångspunkt både för att förstå uppkomstbetingelser och för att planera åtgärder och behandling.

Hur påverkar suicidalitet patienten och anhöriga?

Närstående till person med suicidtankar riskerar att sätta egna behov i andra hand med försämrad livskvalitet och försämrad psykisk hälsa som följd. ... Hela familjen lider av att ha en person med suicidtankar i sin närhet. Genom att arbeta familjefokuserat kan hela familjens lidande minska.

Vad är suicidpreventiva dagen?

Syftet var att belysa suicidprevention inom flera verksamhetsområden och ge en bred bild av samverkan i olika sammanhang. Konferensen lade fokus på suicid som en allvarlig folkhälsofråga och arbetet med suicidprevention som på senare tid blivit allt mer uppmärksammat.

Vem gör Suicidriskbedömning?

Läkare har det primära ansvaret för suicidriskbedömningen vilket innebär att bedömningen görs personligen tillsammans med den behandlare som bäst känner patienten.

Relaterade inlägg: