Vad innebär det att man handlar på avbetalning?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att man handlar på avbetalning?

Vad innebär det att man handlar på avbetalning?

Ett köp på avbetalning är i själva verket är ett lån. ... Ibland är lånet faktiskt räntefritt om du betalar tillbaka hela lånet inom en viss tid. Har du inte betalat tillbaka hela lånet vid den tidpunkten får du betala en ränta.

Varför bör man undvika att köpa på avbetalning?

Ränta och avgifter För dig som inte väljer alternativet räntefri delbetalning så kan avbetalningen bli en dyr affär. Det är inte ovanligt att avbetalning innebär en högre kostnad än om du exempelvis utnyttjar krediten på ett kreditkort. Har du en bra kreditvärdighet kan det även löna sig att ta ett privatlån istället.

Vad är viktigt att veta om du köper en vara räntefritt och avbetalning?

Ofta brukar köpavbetalning ha mycket låga räntor. Ibland är de till och med räntefria. Problemet är att avbetalningsköpen ofta brukar ha dyra avgifter kopplade till lånet som man inte hittar förrän man läst det finstilta.

I vilka situationer kan det vara en bra idé att köpa något på kredit?

Finns tillfällen då avbetalning är en bra idé? Ibland kan butiker erbjuda helt avgiftsfri avbetalning – utan vare sig ränta eller avgifter, oftast under en kortare period om 3–6 månader. Om du vet att du kan betala tillbaka på kort tid kan det vara ett bra finansieringsalternativ.

Relaterade inlägg: