Vad innebär heltid?

Innehållsförteckning

Vad innebär heltid?

Vad innebär heltid?

Heltid eller deltid En normal heltidsanställning i Sverige är 40 timmars arbetstid per vecka. Heltid är detsamma som 100 procent. Om du jobbar deltid får du en lön som är uträknad efter hur många procent av en heltidstjänst du jobbar.

Vill bara jobba deltid?

Att tänka på om du vill arbeta deltid Arbetsgivaren måste godkänna att du går ner i arbetstid. Undantaget är om du har barn som är under 8 år eller som inte gått ut första klass ännu. Då har du lagstadgad rätt att arbeta deltid och gå ner som mest 25%.

Hur länge får man stämpla deltid?

Begränsningsregel vid deltidsarbete För veckor då du utfört deltidsarbete och samtidigt erhållit ersättning från a-kassan, kan du maximalt 60 veckor per ersättningsperiod. När de 60 veckorna är förbrukade kan ersättning endast utbetalas för veckor då du inte har utfört något arbete.

Hur mycket får man i Transport a-kassa?

Ersättningstaket för vanlig a-kassa motsvarar 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 25 025 kronor per månad. Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst utan övre gräns.

Hur beräknas heltid?

Räkna ut din arbetstid per år i timmar. Det gör du genom att multiplicera antalet timmar du arbetar i genomsnitt en vanlig vecka med 52. En vanlig 40-timmars arbetsvecka motsvarar 2 080 timmar.

Relaterade inlägg: