När skall ett protokoll justeras?

Innehållsförteckning

När skall ett protokoll justeras?

När skall ett protokoll justeras?

Vid möten som ofta ordnas (till exempel i styrelsen) justerar mötets deltagare vanligen protokollet under följande möte. ... Ett protokoll kan också justeras under ett pågående möte. Då är de ofta fråga om att justera endast någon del av protokollet, någon paragraf.

Kan mötesordförande vara justerare?

Vad är då vitsen med justerare? Voluntarius svar: På ett årsmöte skriver mötessekreteraren protokollet och mötesordföranden kontrollerar att allt kommit med som det ska. ... Det är sedan justerarnas roll att på mötets uppdrag intyga att protokollet på ett riktigt sätt återger vad som hände på årsmötet.

Hur många ska justera ett protokoll?

Protokoll vid föreningsstämma Protokoll ska undertecknas av ordföranden och minst en justerare. Har protokollförare utsetts ska även han underteckna protokollet.

Vem ska skriva under ett årsmötesprotokoll?

Svar: Jag förmodar att du talar om ett årsmötesprotokoll. Om inget annat anges i stadgarna eller annan praxis finns i föreningen, så ska ett sådant protokoll undertecknas av mötessekreteraren och -ordföranden och sedan justeras av justerarna. Alla dessa signaturer ska vara på plats för att protokollet ska vara giltigt.

Kan protokollförare justera protokoll?

Visst kan ordföranden eller justerare framföra till protokollföraren att man har uppfattat något som togs upp på styrelsemötet eller föreningsstämman på ett annat sätt än vad som antecknats, men om protokollföraren fortfarande är av en annan uppfattning så är det protokollföraren som bestämmer hur protokollet kommer ...

Kan suppleant justera protokoll?

Det är viktigt att ett styrelseprotokoll justeras av ordförande, om denne inte fört protokollet, och ytterligare en ledamot som utses som justerare, (7 kap 24 § lagen om ekonomiska föreningar). Det finns alltså inget hinder mot att utse en ordinarie ledamot eller en suppleant som sekreterare.

Kan protokollförare och justerare vara samma person?

Det gäller både om stämmoordföranden eller protokollföraren är ägare eller företrädare för aktierna, exempelvis som ombud. Det blir därmed inte nödvändigt att ha en utomstående person som justerar protokollet i enmansbolag. Aktiebolagslagen sätter en lägre gräns för antalet justerare.

Kan protokollet och justerare vara samma person?

Ofta väljs samma person till både justeringsman och rösträknare. Ordföranden skriver under protokollet, som ägare av mötet, och av mötet utsedda justerare, som på mötets vägnar intygar att det som förts till protokoll är riktigt.

Vem ska skriva under styrelseprotokoll?

Alla styrelseledamöter ska skriva under protokollet. Datum ska framgå av protokollet (när beslutet skett). Ordförande, protokollförare och justerare behöver inte väljas.

Vem kan skriva under ett Stämmoprotokoll?

Den som fört protokollet ska också skriva under det. Om den som fört protokollet är någon annan än bolagsstämmans ordförande ska ordföranden också skriva under. Därutöver ska en eller flera utvalda justeringsmän skriva under protokollet för att det ska vara giltigt.

Relaterade inlägg: