Vad krävs för att en produkt ska få KRAV märkas?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att en produkt ska få KRAV märkas?

Vad krävs för att en produkt ska få KRAV märkas?

KRAV-märket visar att en vara är ekologisk och så hållbart producerad som möjligt. Det betyder att den är producerad med hänsyn till natur, klimat, djur och människor. I mataffären kan du hitta grönsaker, frukt, kött, mjölk, ägg och mycket annat med ett KRAV-märke på. KRAV-märket talar om att maten är ekologisk.

Vad krävs för att en produktion ett företag ska få bära märket?

Nu krävs en 300-sidig bok för att reglerna ska få plats. KRAV-märket är i första hand tänkt för livsmedel, men även andra råvaror kan KRAV-märkas. Det är KRAV som bestämmer vilka produkter som kan KRAV-märkas och vilken typ av produktion eller hantering som kan bli KRAV-certifierad.

Vad krävs för att en produkt ska vara ekologisk?

I Sverige måste alla som vill märka livsmedel som ekologiska certifieras och kontrolleras av ett godkänt kontrollorgan. Ett livsmedel med ekologisk märkning måste innehålla minst 95 procent ekologiska ingredienser. Produkter från jakt på vilda djur eller fiske får inte märkas som ekologiska.

Hur är maten odlad om den är KRAV-märkt?

KRAV-märkt mat ska vara så naturlig som möjligt och produceras därför på ett sätt som är bra för miljön, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Istället använder KRAV-bonden naturlig stallgödsel, och tar bort ogräs och skadeinsekter på mer skonsamma sätt.

Är KRAV svenskt?

KRAV är dels kortformen för en förening med namnet KRAV ekonomisk förening. ... Föreningen är en svensk organisation som utvecklar regler för ekologisk odling och djurhållning, förädling och tjänster, samt regler för certifiering av dessa.

Relaterade inlägg: