Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga i din blivande yrkesroll som barnskötare?

Innehållsförteckning

Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga i din blivande yrkesroll som barnskötare?

Vilka förhållningssätt och kvaliteter är viktiga i din blivande yrkesroll som barnskötare?

Thomas (2012) beskriver att det är viktigt att ha ett professionellt förhållningssätt för att kunna samarbeta bortom allas olikheter. Enligt Hougaard (2008) innebär professionellt förhållningssätt att personalen har som mål att tillfredsställa andras behov.

Vad tycker du är viktigt att tänka på kring det professionella bemötanden i förskolan skolan?

Alla som verkar inom förskolan ska visa varandra respekt och hänsyn för varje människas egenvärde och alla ska känna samhörighet i verksamheten. Det gäller även arbetslaget och i förskolans läroplan finns det mål och riktlinjer om hur arbetslaget ska samverka för att främja arbetet i verksamheten.

Vad innebär det att vara professionell i sin yrkesroll?

En professionell yrkesroll innebär att bli en god vårdare, utbildning och erfarenhet ger kompetens. Kompetens krävs för att kunna ge god vård och detta förvärvas genom utbildning, teoretisk och praktisk. Den formella kompetensen ger rätt att utföra arbetsuppgifter som utbildningen ger kompetens till.

Vad krävs för att bli Lekterapeut?

För att kunna jobba som lekterapeut behöver du ha utbildning till antingen Förskollärare eller Fritidspedagog, båda är akademiska utbildningar, dvs utbildning på högskola/universitet. Bra grundläggande utbildning ges bl a på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Vad innebär det att ha ett pedagogiskt förhållningssätt?

Utgångspunkten är att ett pedagogiskt förhållningssätt är något som skapas i mötet mellan pedagog och barn i en social och pedagogisk praktik. ... Pedagogens möte med barnet har sedan belysts utifrån de analysbärande begreppen kunskap, delaktighet, erkännande, samspel och uppmärksamhet.

Relaterade inlägg: