Vad får man göra när man sitter häktad?

Innehållsförteckning

Vad får man göra när man sitter häktad?

Vad får man göra när man sitter häktad?

Den person som är häktad får lyssna på radio, se på tv och läsa dagstidningar som finns på häktet. Men inte om den häktade har restriktioner. och låna böcker från häktets bokvagn eller bibliotek.

Hur hittar jag en häktad person?

Bestämmelser om frihetsberövande finns i 24 kapitlet, 5 a §, i rättegångsbalken. Gripna och anhållna personer placeras normalt i polisarrest vid en polisstation. Häktade personer placeras i häkte, som Kriminalvården ansvarar för. Om den häktade inte har vissa restriktioner får han eller hon umgås med andra häktade.

Hur länge kan man sitta häktad?

  • Det är domstolen som fattar beslut om häktning och som misstänkt kan man sitta häktad i upp till 14 dagar innan åtal väcks av åklagaren. Den tiden kan förlängas om det finns skäl för det, vilket inte är ovanligt.

När placeras häktade personer i häkte?

  • Gripna och anhållna personer placeras normalt i polisarrest vid en polisstation. Häktade personer placeras i häkte, som Kriminalvården ansvarar för. Om den häktade inte har vissa restriktioner får han eller hon umgås med andra häktade.

När ska den misstänkte vara häktad?

  • Om den misstänkte är häktad ska domstolen hålla huvudförhandling, eller rättegång, inom en till två veckor efter det att åtal har väckts. Efter rättegången bestämmer domstolen om den misstänkte är skyldig eller inte. Om man är missnöjd med domen kan den överklagas till en högre instans.

Relaterade inlägg: