Hur fungerar det att läsa på distans?

Innehållsförteckning

Hur fungerar det att läsa på distans?

Hur fungerar det att läsa på distans?

När du läser en distansutbildning behöver du i de flesta fall en dator och tillgång till internet. För en del kurser kräver universitetet eller högskolan att du har tillgång till vissa i förväg bestämda datorprogram. I andra fall får du de datorprogram du behöver av universitetet eller högskolan.

Kan man plugga på distans?

Det finns både längre program och kortare kurser som ges på distans i en mängd olika ämnen - allt ifrån språkkurser till biologi, teknik eller psykologi. I stort sett alla högskolor och universitet i Sverige ger kurser på distans. Undervisningsspråket kan vara svenska eller engelska.

Vad kan man läsa på distans?

AllaStudier tipsar om hur du ska göra för att lyckas. De senaste tio åren har antalet högskolestudenter som studerar på distans ökat med hela 245 %. Förra läsåret pluggade 90 500 studenter enbart på distans, vilket utgör 20 % av det totala antalet studenter.

Hur fungerar komvux på distans?

Om du väljer att studera på distans pluggar du hemifrån via dator och har kontakt med läraren via mejl eller telefon. Slutproven gör du i skolans lokaler. Se alla Komvuxkurser på distans. Utbildningsanordnarna har ofta kurspaket mot en specifik yrkesinriktning, som motsvarar gymnasieskolans yrkesprogram.

Kan man plugga till sjuksköterska på Komvux?

Du kan studera till sjuksköterska på distans på flera olika lärosäten, bland annat yrkeshögskola, komvux, högskola och universitet.

Kan man plugga komvux på distans?

Studerar du komvux på distans kan du på ett enkelt sätt kombinera studier med annat i ditt liv som till exempel arbete, familj eller resande. Hos Hermods kan du läsa distansutbildningar inom flera olika ämnesområden och på både grundläggande och gymnasial nivå. Här kan du se vilka kurser som erbjuds i din hemkommun.

Relaterade inlägg: