Vad innebär flytande svenska?

Innehållsförteckning

Vad innebär flytande svenska?

Vad innebär flytande svenska?

Den där tanken på vad som anses vara flytande är svårt att sätta ord på och språkkunskaper varierar mycket mellan person till person. Många, framförallt de som aldrig lärt sig ett annat språk, ser på det som att svälja en ordbok och kommunicera med andra 100 procent av tiden utan att göra några misstag eller tappa ord.

Hur många språk kan man lära sig?

Det finns inga gränser för hur många du kan lära dig. Folk som talar många språk brukar kallas polyglotter. Talar du tio eller flera språk så är du en hyperglott. Det finns fall av personer som talar 30 till 50 språk flytande.

Vad betyder språkkunskaper?

Du har grundläggande kunskaper och kan på ett enklare sätt, och med viss hjälp, använda språket i så väl tal som skrift både privat och i arbetslivet. Du kan göra dig förstådd och föra enklare konversationer och med viss hjälp även skriva enklare texter. Din förståelse är grundläggande, men inte heltäckande.

Hur många språk kan en svensk?

I Sverige talas ett par hundra olika språk, enligt uppskattningar. Det är positivt för samhället tycker Aristide, som själv har ett annat modersmål än svenska.

Vad är flygplan i svenskan?

  • Ordet flygplan infördes i svenskan 1913, och ersatte då ordet aeroplan (jämför engelska: aeroplane). [3] Historia. Det första uppgifterna om ritningar och flygförsök var av Ibn Firnas i det islamska Spanien år 875.

Vilka flygplan byggdes för passagerartrafik?

  • Junkers F 13 var det första flygplanet som byggdes för passagerartrafik – ett monoplan i korrugerad lättmetall och med komfortabel passagerarkabin.

Hur långt kan segelflygplanet glidflyga?

  • Det innebär att segelflygplanet kan glidflyga drygt 40 km i vindstilla luft från en utgångshöjd av 1 000 meter. Samma sak för ett trafikflygplan torde då vara 15 kilometers flygsträcka om det är på 1 000 meters höjd (om motorerna skulle vara avslagna). Ju högre upp planet befinner sig, desto längre kan det glidflyga.

Relaterade inlägg: