Vad kostar det att sälja sina fakturor?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att sälja sina fakturor?

Vad kostar det att sälja sina fakturor?

Oftast blir ditt pris mellan cirka 2 och 5 procent av fakturans värde. Men vilken procentsats just du får beror bland annat på hur många fakturor ditt företag säljer, hur stora fakturabeloppen är samt vem din fakturamottagare är.

Vad är en Fakturaförsäljning?

Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor vidare till ett finansbolag. Vid ett fakturaköp ansvarar finansbolaget för att själva ta över kundfordran. Att sälja dina fakturor bidrar till att du kan frigöra kapital samt ett förbättrat kassaflöde, vilket resulterar i att en rad nyckeltal kan förbättras.

Vad är fakturaköp?

Factoring är ett samlingsbegrepp för att sälja fakturor till - eller belåna fakturor hos - en bank eller finansbolag. Genom att sälja eller belåna fakturor får företaget betalt direkt. ... Genom tjänsten Fakturaköp säljer du dina fakturor till oss som köper dem utan regress.

Vem köper fakturor?

Vem kan köpa fakturor av mig? Idag är marknaden för att köpa fakturor stor. Det finns både banker, finansinstitut och enskilda factoringbolag som helt fokuserar på att köpa företags fakturor. Därför är det viktigt att jämföra villkor mot varandra så att du får rätt partner för ditt företags behov.

Kan man sälja förfallna fakturor?

Kan man sälja förfallna/obetalda fakturor? De flesta finansbolag köper inte förfallna fakturor. Det blir helt enkelt en för stor risk. Används fakturaköp med regress, så kan normalt inte en förfallen faktura säljas.

Hur mycket kostar en faktura?

Snittfakturan kostar 26,50 SEK. Med reservation för att den faktiska kostnaden per faktura skiljer sig åt mellan olika branscher så finns det oavsett alltid de som är högpresterande relativt sina konkurrenter.

Vad är Fakturafinansiering?

Fakturafinansiering (factoring) är ett sätt för ditt företag att snabbt frigöra kapital ur kundfordringar och förbättra likviditeten. Med kundfordringarna som säkerhet kan du finansiera företagets tillväxt på ett smidigt sätt. ... Effektiv fakturabelåning som tidigare bara varit tillgänglig för stora bolag.

Hur går fakturaköp till?

Fakturaköp innebär att ni säljer era kundfakturor till ett finansbolag. Om ni har längre kredittider och behöver kapitalet till att investera i ett nytt projekt kan det vara fördelaktigt att sälja fakturorna, eftersom ni får tillgång till pengarna vanligtvis inom 24 timmar. Bolag i olika faser säljer sina fakturor.

Hur fungerar ett finansbolag?

Ett finansbolag är ett företag som bedriver någon form av verksamhet som frigör kapital antingen åt bolag eller till privatpersoner. De största finansbolagen ägs av banker, men de flesta bolagen ägs av icke-finansiella företag som vill erbjuda finansieringsmöjligheter.

Relaterade inlägg: