Varför viktigt med kompetensförsörjning?

Innehållsförteckning

Varför viktigt med kompetensförsörjning?

Varför viktigt med kompetensförsörjning?

Att säkerställa organisationens tillgång rätt kompetens är ett kontinuerligt arbete. Kompetensförsörjning handlar inte bara om att hitta nya medarbetare med rätt kunskaper, utan också om att lyfta befintliga medarbetares kompetens i linje med organisationens behov.

Varför strategisk kompetensförsörjning?

En av de vanligaste definitionerna av strategisk kompetensförsörjning är: Att styra och utveckla medarbetarnas och organisationens kompetens i linje med verksamhetsmål och strategier samt att skapa mål och strategier för detta.

Hur jobba med kompetensförsörjning?

Hans bästa råd till företag som vill lyckas med kompetensförsörjningen är därför att använda de verktyg som faktiskt finns och är beprövade. Men viktigast av allt: - Man måste tänka långsiktigt. Fråga er inte bara vilken kompetens ni behöver idag, utan också vilken kompetens ni kommer att behöva i framtiden.

Vad innebär att vara strategisk?

Strategisk betyder i stort sett samma sak som välplanerad.

Har kompetens?

Kompetens kan vara så mycket Det handlar om dina samlade kunskaper, erfarenheter, färdigheter, talanger, egenskaper, värderingar och sociala förmågor. ... Din förmåga att även se framåt och ana vad som kommer att krävas av dig i framtiden tillhör också det moderna utvidgade kompetensbegreppet.

Relaterade inlägg: