Hur gör man en panering?

Innehållsförteckning

Hur gör man en panering?

Hur gör man en panering?

Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.

Vad kan man Panera?

Att panera innebär att man vänder exempelvis kött, fisk, fågel eller grönsaker i ströbröd. En del vänder även det som ska paneras i mjöl och sedan ägg. Det kallas att dubbelpanera.

Varför panerar man?

Man kan enkel-, ägg- eller dubbelpanera. När man friterar använder man en frityrsmet som panering. Man panerar för att skydda varan (enkel- och äggpanering) eller för att ge varan en krispig, smakrik och skyddande yta (dubbelpanering). Det mesta kan paneras, kött fisk, skaldjur, grönsaker och rotfrukter.

Varför släpper paneringen?

Om panerad fisk steks på för låg värme så kommer fiskens kött att släppa så mycket vätska att paneringen tappar fästet och lossnar. Om den steks på för hög värme blir paneringen bränd innan fisken blir klar.

Vad kan jag använda istället för ströbröd?

Kokosflingor, vetemjöl eller lite hederligt smör För att bröa en kakform kan du lika gärna välja kokosflingor, vetemjöl eller mandelmjöl. Du kan också klä in en tårtform (en rund eller avlång) med bakplåtspapper, pensla lite smält smör på formen så fungerar det som klister mot pappret.

Är Fiskpanetter nyttigt?

Det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle vara onyttig. Men det gäller inte Findus breda sortiment av frasigt panerade filéer. Våra vildfångade fiskfiléer är MSC-märkta och fulla av nyttigheter som omega 3, selen och protein.

Vad är en Enkelpanering?

I enklaste fall vändes det som ska paneras helt enkelt i vete-, råg- eller skorpmjöl (ströbröd), eller någon blandning därav, och steks i något fett så att en krispig, guldbrun yta uppkommer. En sådan enkel panering passar bra på fisk som steks med skinnet på, exempelvis sill och strömming.

Relaterade inlägg: