Vad är en lärarassistent?

Innehållsförteckning

Vad är en lärarassistent?

Vad är en lärarassistent?

Lärarassistenter arbetar inom skolor och är ett stöd till lärare genom att göra vissa uppgifter som lärare tidigare gjort. Arbetet innebär bland annat administrativa och praktiska arbetsuppgifter, att vara ett stöd i och utanför klassrummet åt eleverna, att medverka vid olika aktiviteter samt verksamhetsplanering.

Hur mycket tjänar en lärarassistent?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur är det att jobba som grundskollärare?

Som grundskollärare arbetar du i grundskolan med den ämnesinriktning och de åldersgrupper du valt i din utbildning. I de lägre årskurserna kan du undervisa i nästan alla ämnen för samma grupp elever, men färre ämnen i de högre årskurserna. ... Du undervisar, svarar på frågor och ger eleverna tips och stöd.

Vad betyder Ferieanställd?

En ferietjänst är en tjänst som är anpassad efter skolans behov och som är speciell för läraryrket. Den är konstruerad så att arbetstiden är fördelad på en reglerad del och en oreglerad del, så kallad förtroendearbetstid.

Hur mycket tjänar en lärarassistent efter skatt?

mycket tjänar en Lärarassistent i Sverige En Lärarassistent i Sverige tjänar i snitt 25 500 kr i månadslön. Lönen för en Lärarassistent kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Relaterade inlägg: