Måste man göra ett UF-företag?

Innehållsförteckning

Måste man göra ett UF-företag?

Måste man göra ett UF-företag?

Nej. UF-företagande ses av Skatteverket som hobbyverksamhet och är varken ett handelsbolag, aktiebolag eller enskild firma. När ni köper varor eller tjänster från andra företaggör ni det som privatpersoner.

Vad bör man tänka på när man startar ett UF-företag?

Tänk på ett ni måste ha en godkänd affärsidé. Läs på om regler och myndigheter i ett tidigt skede. När ni har en idé, ni vet vem som ska göra vad i företaget och ni har kontakt med en rådgivare då är det dags att sätta mål. Ni kanske behöver en prototyp eller en färdig produkt att visa upp på en mässa.

Kan ett UF-företag vara arbetsgivare?

Ett UF-företag kan inte vara arbetsgivare.

Måste man skatta på UF företag?

Vinsten i ert UF-företag är skattepliktigt. Om du behöver betala skatt eller inte avgörs på hur stor summa du tjänat under året. Har du exempelvis tjänat pengar på ett sommar- eller extrajobb, måste du deklarera om du tjänat 20 008 kr eller mer i lön under året 2020.

Har UF företag bankgiro?

* För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 750kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) - 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar - 500 kr/år. Swish för företag - 2 kr/mottagen betalning.

Relaterade inlägg: