Vad menas med pedagogisk kompetens?

Innehållsförteckning

Vad menas med pedagogisk kompetens?

Vad menas med pedagogisk kompetens?

Pedagogisk förmåga är att ge elever ett samband mellan skola och verklighet samt att det finns ett positivt samspel mellan lärare och elever. Det innebär även att elever ska bli engagerade och möta ett ämne mer än en gång.

Vad innebär att vara pedagogisk?

Med pedagogisk skicklighet avses förmågan att fullgöra en av universitetslärarens primära uppgifter: att främja studenters lärande och kunskapsutveckling.

Varför måste en ledare ha god social förmåga?

Social kompetens och att delegera ut arbetsområden både för att avlasta men också för att skapa delaktighet och inflytande är ytterligare framgångsfaktorer. En god lyssnare, förtroendeingivande och trygg ledare som har höga förväntningar och ställer rimliga krav fungerar som ett målsnöre.

Vad är Tpack modellen?

TPACK är ett ramverk som skapades för snart 10 år sedan av Mishra och Kohler – Technological Pedagogical Content Knowledge: A Framework for Teacher Knowledge (pdf). ... Modellen har sitt ursprung i Shurmans PCK (Pedagogical Content Knowlage) där det lyfts hur pedagogik och ämneskunskaper bör samspela.

Vad innebär interkulturell pedagogisk kompetens?

Jag definierar begreppet interkulturell kompetens som förmågan att möta andra kulturer med respekt, nyfikenhet och utan fördomar. I undervisningssammanhang i skolan innebär interkulturell kompetens att man kan möta alla elever på detta sätt. Att man talar ett språk som alla förstår och därigenom skapar en gemenskap.

Vad är pedagogisk skicklighet?

Den pedagogiska skickligheten innefattar därmed förmågan att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning med utgångspunkt i såväl generella som ämnesspecifika kunskaper om studenters lärande.

Vad är en bra pedagogisk ledare?

Efter att ha läst litteratur och gjort intervjuer så blev slutsatsen att den ledarstil som de elever och lärare jag intervjuat tycker att en bra lärare ska vara rättvis, engagerad, förberedd, demokratisk, konsekvent, bestämd, beslutsfast, tålmodig, positiv samt flexibel, man ska även ha bra ämneskunskaper.

Relaterade inlägg: