Kan man vara listad på vårdcentral i annan kommun?

Innehållsförteckning

Kan man vara listad på vårdcentral i annan kommun?

Kan man vara listad på vårdcentral i annan kommun?

Välja vårdcentral Du kan välja vilken vårdcentral du vill, oavsett om den ligger i regionen där du är folkbokförd eller någon annanstans. Det gäller alla vårdcentraler som drivs av en region och privata vårdcentraler som har avtal med regionen.

Vad innebär listning?

Vad innebär det att lista sig på en vårdcentral? Att lista sig innebär att du väljer en särskild vårdcentral för dina vårdkontakter. Du kan välja vilken vårdcentral som helst i hela Sverige och har rätt att byta när som helst. ... Du kan också välja att inte vara listad på någon vårdcentral alls.

Kan man lista sig på kry?

När man väljer att lista sig genom Krys app så framgår information om vad listning innebär, och man bekräftar vårdvalet med BankID. Vårdvalet efterföljs sedan med inboxmeddelande, mejl samt information i appen. Utöver appen kan man även lista sig via 1177.se, kry.se och pappersblankett på en av Krys vårdcentraler.

Kan man söka vård i annat landsting?

Du har rätt att välja vilken vårdgivare du vill i landet när du söker vård inom primärvård och öppen specialistvård (all sjukvård där man inte behöver läggas in på sjukhus).

Kan man söka vård i annan kommun?

Som patient har man i Sverige rätt att söka sjukvård i annan region än hemregionen. Det innebär att du har rätt till ett öppenvårdsbesök hos en läkare i annan region om du har en så kallad Fritt Val-remiss eller Specialistvårdsremiss.

Hur vet man vilken vårdcentral man är listad på?

I 1177 Vårdguidens e-tjänster under menyvalet vårdmottagningar kan du se vilken vårdcentral du är listad på och göra ett nytt vårdval.

Relaterade inlägg: