Vad är försäkringskapital?

Innehållsförteckning

Vad är försäkringskapital?

Vad är försäkringskapital?

Försäkringskapital. Försäkringskapitalet är det aktuella värdet på din försäkring. Försäkringskapitalet påverkas bland annat av inbetalda premier, avgifter och avkastning. Inom den allmänna pensionen kallas det aktuella värdet för pensionsbehållning.

Vad menas med Risksumma?

Positiv risksumma är det belopp som försäkringsbolaget måste skjuta till vid en försäkrads dödsfall för att kunna betala ut det avtalade försäkringsbeloppet till de efterlevande. Det blir aktuellt när försäkringens värde är lägre än det avtalade belopp som ska betalas ut när den försäkrade dör.

Vad är en riskförsäkring?

Bliwas riskförsäkringar inom tjänstepension kan innehålla flera olika försäkringar, som kan ge ekonomiskt skydd vid arbetsoförmåga på grund av sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Samtliga försäkringar är tjänstepensionsförsäkringar.

Vad är pensionsmedförande årslön?

Det är din pensionsmedförande lön som ligger till grund för hur mycket pengar du får när du går i pension eller om du är sjuk under en längre tid.

Vad är en Livsfallsförsäkring?

Vid livsfallsförsäkring betalas ett belopp ut när den försäkrade når en viss ålder, vanligtvis pensionsålder. Olika typer av produkter som är livförsäkringar kan vara: Sjuk- och olycksfallsförsäkringar (lång) Efterlevandeskydd.

Relaterade inlägg: