Är det värt att starta eget?

Innehållsförteckning

Är det värt att starta eget?

Är det värt att starta eget?

Känner du dig omotiverad av enformigt arbete så är en lösning definitivt att starta företag. Du kommer att få möjlighet att utnyttja alla dina förmågor och talanger. Det bygger självkänsla och fyller vem som helst av glädje mellan varven av förtvivlan när inget går som det ska.

Hur går det till att bli egenföretagare?

Här är det du som styr och kan jobba med det du verkligen vill jobba med. Du får satsa på din dröm. Du blir din egen chef och slipper en chef som bestämmer vad du ska göra. Du har mer frihet, kan bestämma själv över ditt arbete och din tid och blir mer flexibel.

När är det värt att starta aktiebolag?

Om du planerar en verksamhet som kräver stora investeringar för att komma igång, kunder med långa kredittider eller andra större risker är det antagligen bäst att ha ett aktiebolag. Går någonting fel riskerar du inte hela din privata ekonomi.

När ska man bilda aktiebolag?

När verksamheten växer är det som regel lämpligt att ombilda till aktiebolag. Att fortsätta med enskild firma när man gör större affärer med kan vara mycket riskabelt. I aktiebolag/förening är företaget eget skattesubjekt (den som ska betala skatt) till skillnad mot enskild firma där det är ägaren som är skattesubjekt.

Relaterade inlägg: