Vem kan vara kontrollansvarig?

Innehållsförteckning

Vem kan vara kontrollansvarig?

Vem kan vara kontrollansvarig?

Det ska vara en person som är certifierad för uppgiften och som har nödvändiga erfarenheter och kunskaper om bland annat plan- och bygglagen. Den kontrollansvarige ska helst komma in så tidigt som möjligt i projektet och redan vara insatt när bygglovshandlingar eller anmälan skickas in.

Vad är en kvalitetsansvarig?

Byggherren ska föreslå hur byggprojektet ska kontrolleras och utse en kvalitetsansvarig. Den kvalitetsansvarige ska biträda byggherren, delta i byggsamråd och närvara vid kontroller och besiktningar. Den kvalitetsansvariges uppgift är att för byggherrens räkning övervaka kontrollen av att samhällskraven uppfylls.

Vad är kontrollansvar?

Vad gör en kontrollansvarig? En kontrollansvarig ska medverka till att bygglagstiftningens krav uppfylls. Den kontrollansvarige är din hjälp när du som byggherre ska genomföra ett bygge. Tanken är att vi ska få bättre kvalitet i våra byggnader.

Vem kan vara kvalitetsansvarig?

Vem kan vara kvalitetsansvarig Om en extern kvalitetsansvarig behövs ska det vara en certifierad professionella kvalitetsansvarig. Certifieringen genomförs av Sveriges Byggingenjörers Riksförbund, SBR. Det är kommunen som godkänner kvalitetsansvarig i samband med att kontrollplan upprättas och också godkänns.

Måste en kontrollansvarig vara certifierad?

Den kontrollansvarige måste ha rätt kunskap och erfarenhet för uppgiften och ska styrka detta med en certifiering. Kontrollansvarig ska också ha en självständig ställning till den som utför åtgärderna som kontrolleras, därför kan man inte vara kontrollansvarig för sitt eget bygge. ... Om kontrollansvarig hos Boverket.

Relaterade inlägg: