Vad innebär det när accesspunkten är konfigurerad som Wireless Bridge?

Innehållsförteckning

Vad innebär det när accesspunkten är konfigurerad som Wireless Bridge?

Vad innebär det när accesspunkten är konfigurerad som Wireless Bridge?

Point-to-Point / Wireless Bridge (P-to-P) Punkt-till-punkt är precis vad det låter som, två stycken AP's som bara talar med varandra för att säkra en länk mellan två punkter. Detta skulle också kunna kallas brygga eller bro.

Vad gör en accesspunkt?

En Accesspunkt (AP) är som en bro mellan ett kabelbundet och ett trådlöst nätverk. En AP används för att enheter med trådlöst nätverkskort ska kunna ansluta sig till det kabelbundna nätverket.

Hur använda man en router som repeater?

Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra. En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare.

Hur konfigurera router till WPA2?

Detta är det vanligaste.

  1. Logga in på routern genom att skriva routerns ip-adress i adressfältet på din webbläsare/browser. Se bruksanvisningen för just din router för att få rätt ip-adress. ...
  2. Välj krypteringsmetod WPA eller WPA2. Gå in på de övergripande inställningar för det trådlösa nätverket. ...
  3. Välj en säkerhetsnyckel.

Vad är skillnaden mellan accesspunkt och router?

Accesspunkterna kan (i stället för routern) placeras där den trådlösa nätverkssignalen behövs som mest. Routern skickar då signalen trådbundet fram till accesspunkterna där den skickas ut trådlöst. En accesspunkt gör ett trådbundet nätverk trådlöst.

Hur fungerar Repeaters?

En repeater tar emot en trådlös signal och skickar vidare den trådlöst igen. En repeater är en perfekt lösning om exempelvis det trådlösa nätverket inte når ut i trädgården. Genom att placera en repeater i fönstret kan nätverkssignalen repeteras så att den når hela vägen.

Kan man använda gamla router?

Om du har en router som du är nöjd med kan du oftast fortsätta använda den, även när du byter bredbandsleverantör, förutsatt att följande villkor uppnås: Du äger routern själv / har betalat av den från din tidigare leverantör.

Vad är en WiFi repeater?

En repeater är samma sak som extender eller wifi-brygga och används för att förlänga räckvidden för det trådlösa nätverket. Det kan behövas i större lokaler för att få optimal uppkoppling överallt.

Relaterade inlägg: