När börjar nya läkarprogrammet?

Innehållsförteckning

När börjar nya läkarprogrammet?

När börjar nya läkarprogrammet?

beslutar regeringen att den sexåriga läkarutbildningen ska införas. Starten skjuts dock fram till höstterminen 2021. November 2020 får lärosätena examenstillstånd för den nya läkarutbildningen av Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Augusti 2021 börjar de första läkarstudenterna den nya utbildningen.

Vilka ämnen läser man på läkarprogrammet?

Läkarprogrammet vid KI syftar till att utbilda läkare som har goda medicinska kunskaper med inriktning på djup förståelse i såväl biologisk som mänsklig bemärkelse. Utbildningen ska ge grundläggande färdigheter för yrket inkluderande vetenskapligt tänkande, kommunikativ förmåga och självinsikt.

Hur svårt är läkarprogrammet?

Läkarprogrammet är tufft. Det är Sveriges längsta grundutbildning och kraven är höga. Därför är det svårt att ta sig igenom det bara för att uppnå samhällets ideal. Oavsett vilka program och kurser du väljer att söka till i den här ansökningsomgången, önskar jag dig lycka till.

Hur ser läkarutbildningen ut?

Det nya läkarprogrammet omfattar 360 högskolepoäng och leder till en läkarexamen. Programmet leder till legitimation utan att du behöver göra allmäntjänstgöring (AT) efter avklarad utbildning. Om du vill specialisera dig så behöver du efter avklarad utbildning göra minst ett års bastjänstgöring (BT).

Vilka behörigheter behövs till läkare?

Behörighet. Grundläggande behörighet krävs för alla högskoleutbildningar samt Bi 2, Fy 2, Ke 2 och Ma 4 (områdesbehörighet A13) eller motsvarande Bi B, Fy B, Ke B och Ma D (områdesbehörighet 13).

Relaterade inlägg: