Vilken betydelse har sexualiteten för hur vi ser på kön?

Innehållsförteckning

Vilken betydelse har sexualiteten för hur vi ser på kön?

Vilken betydelse har sexualiteten för hur vi ser på kön?

De är en del av det arv du föds med. Lika lite går det att påverka vilket kön man föds i, eller vilken sexualitet man har. Utan sexualitet skulle samhället inte kunna fortleva eftersom människor behöver reproducera sig.

Vad menas med att sexualitet innehåller medicinska psykiska och sociala delar?

WHO (2010) definierar sexuell hälsa som ett tillstånd av fysiskt, mentalt, känslomässigt samt psykosocialt välbefinnande relaterat till individens sexualitet. Sexuell hälsa innebär inte enbart avsaknad av sjukdom eller funktionsnedsättning.

Vad heter det när män gillar båda könen?

Ett annat ord för det är gay. Tjejer som gillar tjejer kan kalla sig för lesbiska eller flator. Killar som gillar andra killar kan kalla sig för bögar. Du blir kär i eller sexuellt attraherad av personer oavsett vilket kön de har.

Hur lyder guttmacher Lancet kommissionens definition av SRHR som den svenska SRHR strategin grundar sig i?

Guttmacher-Lancet-kommissionens definition av SRHR kan beskrivas så här: ... För att uppnå sexuell och reproduktiv hälsa krävs erkännande av sexuella och reproduktiva rättigheter, som baseras på mänskliga rättigheter för alla att: respekteras i sin kroppsliga integritet, sitt privatliv och sitt personliga självbestämmande.

Relaterade inlägg: