Måste man registrera bodelning vid skilsmässa?

Innehållsförteckning

Måste man registrera bodelning vid skilsmässa?

Måste man registrera bodelning vid skilsmässa?

Reglerna om bodelningsavtal finns i 13 kap. 6 § ÄktB. Bestämmelsen säger att makarna får registrera ett bodelningsavtal hos Skatteverket. Det finns alltså inga krav på att registrera ett bodelningsavtal utan det är frivilligt.

Hur påverkas privatpersoner av Brexit?

Du får tillgodoräkna dig den tid du eventuellt har bott i Storbritannien före 1 januari 2021. Detsamma gäller vid beräkning av tiden du har haft och brukat din personliga egendom. I övrigt gäller samma regler som när du flyttar till eller från ett annat land utanför EU.

Vad kan man göra med ett Dödsfallsintyg?

Dödsfallsintyget är bra att kunna visa upp när du till exempel ska betala dödsboets räkningar. Du behöver inte skicka det någonstans. Myndigheter, kommuner, banker, försäkringsbolag får automatiskt information om dödsfallet.

Vem kan göra ett arvskifte?

Om det finns flera arvingar ska du dokumentera vem som ska ärva vad, i en så kallad arvskifteshandling. Du kan skriva arvskifteshandlingen på egen hand eller anlita en annan person eller jurist. Alla som ärver ska skriva under dokumentet som nu är ett avtal. Avtalet visar att ni är överens.

Vilka konsekvenser får brexit för EU?

Brexits följder för medborgarna

  • Inga gränskontroller.
  • Pass för sällskapsdjur.
  • Visumfrihet vid resor.
  • Rätt att arbeta, studera och bo i landet.
  • Inga roamingavgifter.

Relaterade inlägg: