När få man studiebidrag?

Innehållsförteckning

När få man studiebidrag?

När få man studiebidrag?

Det första studiebidraget kommer i oktober. Flerbarnstillägget för oktober kommer i mitten av november. Om ditt barn fyller 16 år under oktober–december, så får du det sista barnbidraget i december. Det första studiebidraget kommer i januari året därpå.

Hur mycket pengar får man i studiebidrag gymnasiet?

Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du i stället ansöka om studiemedel (bidrag och lån). Studiebidraget är 1 250 kronor i månaden och betalas vanligtvis ut under tio månader, från september till juni. Utbetalningen i juni är som en extra utbetalning.

Vad är studiebidrag och studiebidrag?

  • Studiebidraget är i stället för barnbidraget, alltså en form av förlängning på det. Barnbidraget/studiebidraget är till för föräldrarna som ett försörjningsstöd, eftersom barnet möjligtvis bor hemma och går i skolan får föräldrarna bidraget. Från och med månaden efter studiebidragstagaren fyllt 18 betalas studiebidraget direkt till denne.

När får du studiebidraget?

  • Studiebidraget fungerar som en förlängning av barnbidraget. Du får det när du har fyllt 16 år och studerar på heltid på gymnasiet. Som längst kan du få studiebidraget till och med första halvåret det år du fyller 20. Efter det kan du ansöka om studiemedel.

Hur mycket pengar får man i studiebidraget?

  • Hur mycket pengar får man? Det vanliga studiebidraget har samma storlek som barnbidraget, det vill säga 1050 kronor. När det rör sig om extra tillägg så kan man få 285, 5 kronor extra. Om man ska få mer än basbeloppet är något som beror helt på ens specifika situation, och det här är något som CSN kommer att bedöma.

Kan du ansöka om studiebidrag i Sverige?

  • Ansöka om bidrag. Du behöver inte ansöka om studiebidraget om du ska studera i Sverige och är svensk medborgare. Du får ditt beslut när skolan rapporterat in att du studerar på heltid. Om du är utländsk medborgare måste du ansöka om studiebidraget varje läsår. De övriga bidragen behöver alla ansöka om varje läsår.

Relaterade inlägg: