Vad regleras i Socialtjänstlagen?

Innehållsförteckning

Vad regleras i Socialtjänstlagen?

Vad regleras i Socialtjänstlagen?

Stöd enligt socialtjänstlagen Socialtjänstlagen handlar om vilka rättigheter du har till ekonomiskt bistånd, vård och omsorg. Den innehåller regler för hur kommunen ska hjälpa dig som inte kan få stöd på något annat sätt. Hjälpen som du kan få från socialtjänsten kallas bistånd.

Vilka verksamhetsområden regleras av Socialtjänstlagen?

svara för omsorg och service, upplysningar, råd, stöd och vård, ekonomisk hjälp och annat bistånd till familjer och enskilda som behöver det.

Vad står det i Socialtjänstlagen SoL 1 a kapitlet 1 A?

1 kap. Socialtjänsten skall under hänsynstagande till människans ansvar för sin och andras sociala situation inriktas på att frigöra och utveckla enskildas och gruppers egna resurser. Verksamheten skall bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.

Vilka insatser tillhör Socialtjänstlagen?

Socialtjänsten består av vård, äldreomsorg, stöd till missbrukare, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och även individ- och familjeomsorg (IFO). Varje kommun ansvarar för att detta sköts och att allt folk som bor i kommunen får den hjälp och det stöd som behövs.

Vem kom på Socialtjänstlagen?

Socialtjänstlagen handlar om dina rättigheter till socialbidrag, vård och omsorg. Den innehåller regler för hur samhället ska hjälpa alla som behöver hjälp och inte kan få hjälp av någon annan. Lagen kom 1982. Den bygger på frivillighet och självbestämmande.

Relaterade inlägg: