Vad är sekreterarens uppgift?

Innehållsförteckning

Vad är sekreterarens uppgift?

Vad är sekreterarens uppgift?

Sekreteraren har ansvar för att protokollföra styrelsens möten och arkivera protokollen på lämpligt sätt. Ofta sköter sekreteraren kontakten med olika samarbetspartners och myndigheter. Om det är en mindre förening är det vanligt att posten skickas till sekreteraren och att han eller hon informerar det vidare.

Vem ska skriva verksamhetsberättelse?

När det gäller verksamhetsberättelsen så ska den undertecknas av alla dem som ingår i styrelsen vid tiden för undertecknandet och innan det sänds ut till medlemmarna inför årsmötet. En ledamot som redan innan dess avgått ur styrelsen behöver inte underteckna verksamhetsberättelsen.

Hur länge sitter en sekreterare?

I lagen om ekonomiska föreningar hittar du regler som reglerar styrelsen. I stadgarna kan man ange hur lång en mandatperiod kan vara. Men den får inte vara längre än fyra år.

Vad är ledamots uppgift?

Ledamot är bland annat en person som tilldelats eller valts till ett uppdrag att vara representant för en större grupp människor i en styrelse eller liknande beslutande organ. Ledamöter utses i politiska sammanhang genom allmänna val eller bland medlemmar/ägare i en organisation.

Vem ska skriva under ett styrelseprotokoll?

Beslutet och att det har fattats utan styrelsemöte (per capsulam) ska antecknas i ett protokoll. Beslutet blir giltigt när samtliga styrelseledamöter har skrivit under protokollet. Syftet med styrelsemöten är dock att styrelsen sammanträder. ... Alla styrelseledamöter ska skriva under protokollet.

Relaterade inlägg: